27 november 2008

Att förflytta sig

Det är svårare än man kan tro faktiskt. Man har liksom inte tänkt på det, men i Sverige så har vi våra oskrivna lagar. Man ser för det första andra människor och man förstår att sin egen rörelse påverkar andra. Så tänker man inte här.
För det första är det sjukt mycket folk över allt. Man går inte enligt högertrafik regeln och det är inte säkert att man ens gör det med bil. 
När en kines kommer upp för rulltrappan och den inte vet vart den ska ta vägen så är det inte orimligt att personen bara stannar. Det finns ingen tanke på flytta sig eftersom folket automatiskt fyller på bakom.
Kineser viftar väldigt mycket också, så blir inte förvånad om du får en arm i ryggen eller påse daskad i knävecken.
Bilar kör bara. Är något i vägen så tutar man. Att tuta är egentligen förbjudet här, så en del blinkar med helljuset. Men inte en tanke på om det är till någon nytta, utan står någon framför så tutar man.
Det tar alltså ganska mycket energi att bege sig ut bland folket. Man tassar liksom fram, zickzackar och duckar sig igenom folkmassorna. Otroligt intressant och inte konstigt att folket behöver sina vackra parker att gå till ibland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar