12 oktober 2009

Sparplan

Efter att ha spenderat lite for mycket pengar pa flygbiljetter och liknande senaste tiden, bestamde vi oss for att lagga upp en sparplan for nagra dagar. Losningen blev att ta en weekend resa. Vi hade varit i Kuala Lumpor i tva natter nar vi satte oss pa bussen till Melaka som ligger tva timmar fran KL.
KL ar billigt i jamforelse med alla lander vi tidigare besokt, men vi hade chansen att spara annu mer.
Melaka har en viktig roll i Malaysias historia, da det vara huvudplats for handel och diverse kolonial aktivitet, sa vi visste att vi skulle fa lite kultur pa kopet.
Vi bokade rum i ett gammalt omrade i ett hus fran 1918 (vilket ar sjukt gammalt i denna del av varlden). Kostnad: 120 kr for tva natter i dubbelrum. Bussen kostade 25 kr/person. Varje maltid lag runt 25 kr for oss bada. Vi gjorde en utflykt till en pool och det kostade oss 4 kr/person. Vi spenderade 250 kr/person inkl. allt!

En lite lustig sak hande dock nar vi var vid poolen. Badkladerna skulle godkannas innan man gick in och jag trodde direkt att min bikini skulle bli underkand. Det ar vanligt att kvinnorna gar kladda i heltackande klader och huvudscarf har. Vi har aven sett en del burkor.
De valde dock att godkanna min tvadelade bikini och underkanna Marks badbyxor i surfar stil. Anledning? De var inte tillrackligt tighta. Haha... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar