09 oktober 2009

Indonesien och Bali

INDONESIEN
-Underbar natur!
-God och billig mat.
-Billigt boende, men inte alltid bra.
-Manga stallen har saltvatten duschar.
-Turismen har blivit for stor och lokalbefolkningen utnyttjar det. Mycket logner och vilseledning. Direkt bat till Gilis slutade med 13 timmar pa olika fordon.
-Inte sa himla simpelt alltid. Ta flygplatsen till exempel. Du kan liksom inte ha med vatten alls. Man gar igenom sakerhetskontroll innan man checkar in. Man maste lamna vattnet. Sen koper man ny flaska dar inne. Den kostar mer an i Sverige. Sen maste du ga igenom en kontroll till innan gaten och du blir av med flaskan igen. Det ar liksom inte sa smidigt.
-Pruta! Alltid. Hast och vagn kan inte kosta lika mycket som taxi fran flygplatsen till Kuta. Man maste hela tiden inse att allt ar billigare, men de ar valdigt bra pa att fa dig att betala for mycket.
-Satsa pa naturupplevelser.
-Akt till Komodo och Rinca om du far chansen, men kom ihag att det ar ganska farligt.
-Gilis ar mysigare an Bali. Mycket mer karaktar och paradis.
-Underbara fruktjuicer!

BALI
-Skiljer sig helt fran resten av Indonesien. Det ar ett klassiskt turist hak likt Mallis eller Gran Canaria. Australienarna har akt hit lange. Har finns allt. Mycket bra shopping. Snygga klader till och med. Men det ar liksom for ordnat. Vi tyckte inte alls om det nar vi kom dit forsta gangen, men efter en vecka pa havet och i diverse bussar tyckte vi om att allt fanns, tom sotvattenduschar, internet och swimming pool.
-Nattlivet ar bra. Vi var bara ute en kvall med nagra vanner fran baten, Det blev inget storre fylleslag for var del, men de verkar ha en hel del intressanta klubbar.
-Hela stan ar full med mopder. Sjukt irriterande. Man kan inte promenera nagonstans.
-Bali ar, till skillnad mot manga andra delar av Indonesien som ar muslimskt, hinduistiskt. Arkitekturen ar charmig och sma offergavor och tempel ser man overallt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar