01 oktober 2009

4 dagar på båten Dua Putra

Vi har precis kommit i land efter 4 händelserika dagar på en båt med 15 andra personer från hela världen. Gruppen var kanon, bara ett miffo, men han var harmlös.
Vi har snorklat i de mest underbara vattnen och solat och badat flera gånger varje dag. Vi har sovit på ett sovdäck på tunna madrasser och ätit förvånadsvärt bra mat.
Red beach var bäst! Snorklingen alldeles fantastisk och stranden var kritvit med små röda korallinslag. På kvällen lyste visst stranden i rosa/rött, men det fick vi inte se.
Vi besökte Komodo Island och Rinca, där vi såg Komodo ödlorna. Från och med idag hyser jag stort agg mot dessa varelser, sedan en av dem åt upp vår lilla keliga apa Putchina som ett gäng killar från Argentina hade köpt för att ha som hurdjur under tiden i Indonesien. Putchina var hur rar som helst och jag blev god vän med henne. Igår kväll var jag lite uttorkad och mådde lite dåligt. Putchina kom och titta till mig då och då och var hur rar som helst. Men idag när vi vandrade runt i national parken skuttade hon från hennes ägares, Santiagos, axel och rak i gapet på en av ödlorna (eller drakar som de heter på engelska). Det var en hemsk syn. Santiago skrek: No Putchina. Putchina skrek och ödlan gick till attack och det sa bara "krafs" och han hade satt tänderna i lilla Putchina och mumsat i sig henne. Alla blev chockade. Hon var ju vår lilla vän. Fruktansvärt. Verkligen sorgligt.

Indonesien gör sig verkligen sig rätt ifrån en båt. Bali var ingen höjdare och stränderna på Gili öarna var sisådär, men under denna tripp har vi sett skönheten i landet. Det har varit helt underbart!

Nu ska vi sova en sista natt på båten och sedan ta bussen tillbaka till Bali. Det tar bara två dagar och en natt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar