26 oktober 2009

Mera regnskog

Norra delen av Borneo har massor att erbjuda. Vi bestamde oss for att uppleva lite mera regnskog. Vi tog med en overnattningsvaska och for till Kinabalu National Park. Mount Kinabalu ar hogsta berget mellan Himalaya och Nya Guinea. Det ar 4000m + lite till. Man kan bestiga berget om man vill. Men det kostade for mycket for var budget och arligt talat tror jag inte vi ar i form for det. 30 minuter i uppforsbacke for att se en Rafflesia holl pa att ta kol pa mig.
Vi vandrade lite i djungel och sag massa vackra vattendrag. Under vandringen borjade det regna och som tur ar hade jag tankt till och tagit med mig ett paraply till regnskogen.
Vi overnattade strax utanfor parken och morgonen efter akte vi vidare mot ett omrade med naturliga varma kallor som de fixat sma bad till. Dar kunade man aven ga pa en "Canopy walkway" ett tiotal meter upp i luften.
Det var en underbar utflykt. Nu har vi nog sett tillrackligt med djungel for denna gang. Imorgon kanske vi gor en liten utflykt till om vi orkar annars ska vi ladda for en langre resa. En ny destination vantar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar