29 oktober 2009

Antligen semester!

Vi borjade ana att det var dags for semester. Mark har jobbat ganska mycket och sa har vi hunnit med en hel del utflykter och tvingats till flera tidiga mornar (fore kl 7) i flera dagar. 
En ovantad inkomst gjorde att vi bokade biljetterna till Sri Lanka. 1200 kr t/r. Vi ska vara har i 12 dagar. 
Hittills har vi lyckats tagit oss ur Colombo och akt buss till en stad precis utanfor. Vi ar just nu i Lovinia. 
Colombo var kaotiskt pa ett vis jag tror man kan beskriva som indiskt. Folk hoppade av och pa bussarna i farten och det tutade och buffades over allt. Manga forsokte salja massa saker eller fa oss att valja deras tuk-tuk istallet for gratisbussen.
Sri Lanka har haft sina interna koflikter under en langre tid men nu ses konflikten som mer eller mindre over. Man ser dock tydliga spar av detta. I varje (menar verkligen varje) gatuhorn star en militar med vapen i en lite hydda gjord av miltarfargade sandsackar och plattak. Vi tror att det ar for att uppratta lugn och sakerhet och pa nagot vis ger de ett visst lugn aven for mig.
Staden som vi ar i ar ingen hojdare. Stranden ar skrapig och bebos av mycket fattiga manniskor. Vi planerar att aka vidare soder ut redan imorgon. Stallet vi bor pa att nog bland det finaste vi bott pa. Agaren och de som jobbar har ar underbara och rummet riktigt fint. Vi valde darfor att borja var semester med lite hemkorningspizza oxh en flaska rose som vi kopte pa flygplatsen. Kan verka trist for er, men for mig har det inte varit nagot alternativ pa mycket lange. Torsdagsmys helt enkelt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar