01 september 2009

Shangri-La

Nu befinner vi oss 3300 meter över havet i den tibetanska staden Zhongdian eller Shangri-La som den nu kallas. Den kinesiska regeringen ville verkligen hitta en stad som liknade Shangri-La i boken som namnet härstammar från. De valde till slut denna stad högt uppe i bergen och så bytte de helt enkelt namn på den. 
Vi tog bussen hit. Det var en underbart vacker väg! Vi bor i ett hostel som luktar ved. De värmer allrummet med en öppen spis och rummen är kalla. Det är 13-18 grader här.
Vi bor i gamla stan som är riktigt mysig. Gatustenarna är rejält slitna efter år av små kineiska fötter som trippat på dem. Det är riktigt mysigt (inte lika mysigt som Lijiang dock).
Den stora höjd punkten i denna staden var munkklostret strax utanför. Det var sjukt dyrt och till vår stora förvåning var mitten delen av huvudbyggnaden riven för att de ska bygga om den. Typiskt Kina! Det var helt klart ett besök i alla fall. Bebyggelsen runt om vad fin och vi fick komma nära ett sånt där tibetanskt monument som ni ser på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar