22 november 2009

Pranang cave beach och Koh Phi Phi

Antligen hittade vi en "riktig" Krabi strand. Pranang cave beach. Underbart! Klart en av de basta strander jag varit pa, men sa mycket folk. Stranden var ganska smal och kort. Vattnet var glasklart och smaragdfargat. Limestone formationer overallt och sa kunde man simma in under klipporna. Helt klart en perfekt strand (forutom folket) Vi fick till och med och tva solstralar pa oss.
Efter vart besok pa Pranang akte vi farja over till Koh Phi Phi. Det var tankt att jag skulle varit dar och i Krabi nagra dagar efter tsunamin, men da sag nog dessa strander helt annorlunda ut. Jag sag fram emot att komma till Phi Phi sedan lange. Sjalva Koh Phi Phi kanske inte hade de basta stranderna, men on ar valdigt trevlig. Svenskar over allt och realtivt bra shopping, mar och boende. Festandet var det nog inget fel pa. Mark och jag slog till pa lite vin en kvall och holl oss vakna till kl 22 ;)
Vadret har inte alls till var fordel under tiden pa Koh Phi Phi men vi kunde anda se skonheten i omgivningen. Vi hade hort talas om Maya beach, stranden dar de spelade in filmen "the beach". Det ar en sjalvklart destionation for alla som besoker Phi Phi sa vi akte dit. Vi hamnade visserligen pa en snorkligstur och vi aran att uppleve lite undervattensliv pa samma gang. Helt plotsligt svanger baten in i en vik. Det skapas ett litet rum likte en fick med helt smargadgront vatten. En helt himmelsk plats som man bara kan dromma om.
Maya beach var sista stoppet pa turen. Stranden ar helt klart fin, men aven den helt overbefolkad. Palmerna var visst palnterade for filmen och kandes lite onaturliga, men det var anda kul att se den.
Bilderna:
1 Railey beach. Pa vag mot Pranang cave beach.
2. Pranang cave beach
3. Pranang cave beach
4. Viken som var himmelsk
5. Viken som var himmelsk
6. Maya bay "the beach"
7. Maya bay "the beach"
8. Maya bay "the beach"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar