28 augusti 2009

Grattis Mark!

26 augusti fyllde Mark 28 år. Han fick en Mao bok, en parfym, engelsk frukost på sängen och en vacker svensk sång, "ja må du leva". Sen fick han tillbringa 24 timmar på ett tåg till Kunming. Denna gång hade vi lite mindre tur. Vi hamnade strax brevid rök rutan. Jag sov knappt en blund. Kineser verkar gå upp på natten för att ta en cigarett.
Landskapet var fantastiskt och resan gick snabbt denna gången också.
På ena bilden kan ni se sängarna. I vilken säng tror ni Mark ligger?
Vi spenderade en natt i Kunming, där vi dumpat en hel del av vår packning, för att sedan påbörja vår resa upp i bergen till städerna Dali, Lijiang och Shangrila. Vi gick upp tidigt imorse och tog bussen till Dali. Resan skulle ta 4 timmar, men.... opsi, det tog visst 5,5 timmar. Jaja... det är ju trots allt Kina.
Dali ligger på 1900 m över havet vid en sjö. Staden är känd för sin gamla del. Vi bor precis utanför murarna i ett hostel som ni ser på nedersta bilden. Nice!
Det är väldigt vackert här, och tyst! Luften är ren och himlen blå. Efter en tid i Shanghai har man nästan glömt hur det var. Det är inte heller 35 grader i förorenad luft utan det är svala vindar och 24 grader. Vi älskar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar