08 december 2009

Sikkim

Nu befinner vi oss i Sikkim. Inklamt mellan Nepal, Buthan och Tibet. Det ar fortfarande riktigt kyligt! Forsta stoppet blev i Yuksom, da de vi delade bil med skulle hit for att vandra i bergen. Yuksom ar litet, det ar mer eller mindre en vag med hus. Runt om ar grona berg och bakom dessa kan man se snobekladda bergstoppar. 
Vagen hit ar otroligt slingrig och branta bergsvaggar strax bredvid vagkanten. Vackra vattendrag och rasfardiga broar kunde man se overallt. Folk bor pa bergsvaggarna och kan inte gora annat an ha lite boskap och kanske lite mark att odla.
Under natten till idag brann hotellet bredvid oss ner till grunden. Hur vi kunde sova oss igenom hela detta tumult ar for mig obegripligt. Men jag vaknade till och tankte for mig sjalv: Hmm.. det luktar lite brand. Kan det vara har? *sniff sniff*. Nej. Bra. Da kan jag sova.
Det ar jattetragiskt, men som i sa manga andra mindre utvecklade lander verkar grannsamverkan vara oklandrig och familjen som blev av med sitt hem och sin verksamhet bor nu i samma hotell som oss.

Vi har stott pa en del problem med att ta oss till Dehli. Vi har forsokt bokat tagresa i tre dagar nu utan att lyckas. Bokningssystemet ar inte palitligt och kanske till och med helt omojligt. Det finns inga turistbyraer har i vastra Sikkim, sa vi blev ganska frustrerade tidigare. Nu har vi i alla fall beslutat att minska tiden bland allt stok nere i Indien och kommer flyga till Dehli pa lordag. Detta omrade ar helt fantastiskt och beundransvart billigt (dagens frukost gick pa 25 kr for oss bada. Da valde vi allt vi ville ha fran menyn.), sa vi vill ge det lite mer tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar